tirsdag, oktober 26, 2010

Hils på fru aktivitør!

På mandag begynner jeg i ny jobb:) Jeg har blitt innstilt som aktivitør på et helse- og velferdssenter i byen:) Jeee! Først skal jeg inn i et vikariat på et dagsenter fram til jul. I januar begynner prosjektstillingen jeg er tilbudt. Den omfatter hele helsesenteret, og vi skal inn i et prosjekt som heter Livsglede for eldre. Dette virker så utrolig interessant, og jeg håper av hele mitt hjerte at jeg har noe å bidra med her! Jeg lengter sånn etter å få litt ansvar og utfordring. Som vikar og assistent blir man ikke tiltrodd slike oppgaver. Men nå, hvis alt gå som det skal, så har jeg min egen stilling som aktivitør om noen få dager:)
Jeg håper på å kunne vise fram yrket mitt, viktigheten av å ha en meningsfylt hverdag, det å sette pris på de små gledene i livet. Samtalen, nærheten. Eldre trenger også det! I en stresset hverdag som vi lever i, blir det liten tid til virkelig å se hverandre. Ta seg tid til medmenneskene sine. Også de vi ikke kan sammenlikne oss med. De som er i en helt annen fase i livet enn det vi er.
Jeg har så stor respekt for de eldre generasjonene. De som har kjempet for landet vårt, jobbet og bygget det opp etter krigen. Kvinnene som har kjempet for likestilling, mennene som har stått ved kvinnens side. Vi har mye å takke de for! De fortjener virkelig den beste slutten på livet som de kan få!
Jeg er så glad og ydmyk fordi jeg får ha dette som min hverdag. Være nær de. Høre historiene deres!
Utviklingen i samfunnet skjer raskere og raskere. Er det rart de eldre ikke henger med? Bli med å stoppe opp litt! Finn igjen tempoet fra 'gamle dager'. Hør og se gamle mennesker! De har en historie å fortelle! Vi må ikke glemme den!

Jeg takker Gud for at jeg får denne muligheten. Og nå ber jeg om at månedene som ligger forran må være til velsignelse for både meg og de eldre på helsesenteret. De som vil må gjerne være med å be for meg, om at oppstarten må gå bra, at jeg har noe å gi, at Han leder meg gjennom alle prøvelser og utfordringer som måtte komme!

Tenk, endelig har jeg fått jobben jeg drømmer om! Jeg er heldig!

10 kommentarer:

Barbros lille atelier sa...

Gratulerer så mye fru aktivitør! Så gøy! Lykke til i ny jobb!

Klem

www.elineogbaby.blogg.no sa...

Å, gratulerer så mye! Dette høres morro ut. Lykke til <3

Anna Sofia sa...

det är ju helt UNDERBART! Hurra och Grattis! Det finns en som hör bön! Kram

Flora sa...

SÅ utrolig BRA! GRATULERER!!! og GUD VELSIGNE DEG, aktivitørfrua : )

malu sa...

Gratulerer og lykke til i ny jobb !!!

Ha en fin dag !
Malu: )

Berit sa...

Så flott å høre, Kristin! Det var vel en stor velsignelse. Er sååå enig i det du sier om de eldre. Savner virkelig å jobbe med eldre mennesker. De er så herlige, rolige, fulle av kunnskap, livsvisdom og erfaringer. Jeg er jo utdanna hjelpepleier og jobba en god stund som miljøarbeider på trygghetsavdelinga på trondhjems hospital. Der tror jeg du ville ha likt deg. Der var det mye vaffelsteiking ute i hagen, lange samtaler rundt måltidene, historier, sang og gitarspill og mye latter :) Ønsker deg riktig lykke til i ny jobb. Er helt sikker på at du har mye å bidra med! Klem

FrK H sa...

Gratulera Kristin!!! :) Så utrolig herlig!! Det komme du te å klara kjempebra! Glede meg te å hørra om kossen det går!

Kristin Solem sa...

Hihi, så fint navn du har! :-D

Tonemor sa...

GRATULERER

Kamelryttersken sa...

Låner bildet ditt med Livsglede på til en oppgave om planlegging av praksis for aktivitørelever, som jeg skriver i forbindelse med faglærerutdanningen min på NTNU.
Håper det er greit?

Ragnhild ergo