torsdag, mai 19, 2011

gutten min!

snart er han 2 uker! De 12 dagene som har gått har jeg virkelig trengt for å bli kjent med den lille karen. Venne meg til en ny hverdag med TO unger i sentrum. Formiddager forbeholdt Olai, og han alene! Han er en nydelig gutt, rolig, bestemt, våken, snill! Enn så liten han er har han begynt å foretrekke; sove sammen med mamma, ikke i sengen sin. ligge på siden, ikke på ryggen, bli bysset på brystet, ikke i armkroken. Han er et bittelite, helt perfekt menneske!

Her kommer et lite sammendrag av fødselen for de som vil vite hvordan den forløp;
Siden jeg strevde slik med bekkenløsning, fikk jeg komme inn for 'modning', noe som heter hinneløsning tirsdag 3. mai. Da satte de også akupunktur. Fredag morgen gikk vannet, og da var det bare å hive seg i bilen og kjøre til føden. (Med Eline hadde jeg nemlig en veldig rask fødsel, 4 1/2 time fra vannet gikk, 3 1/2 fra 1. rie. Vi var vel forberedt på at denne kom til å gå enda kjappere). ...Men det ble ikke noe futt i riene utover kvelden, og dagen etter kl 10:00 ble det satt drypp for å få igang fødselen. Det tok 6 1/2 time med sinnsykt intense smerter før Olai var ute. Lystgass ble min venn, vet ikke om det tok bort noe av smerten, men jeg fikk iallefall hvilt ett minutt mellom hver rie. Stian håndterte kald klut på panna mi og nok drikke under hele seansen. Hva skulle jeg gjort uten han???
Dette var en helt annen opplevelse enn den jeg hadde da Eline ble født. De to fødslene kan ikke sammenliknes! Eline var jo ute på et shwoop, og jeg følte jeg kunne ha løpt maraton etterpå! Jeg husker jeg tenkte at; dette kunne jeg jo ha gjort hjemme! Denne gangen er jeg glad for at jeg var på sykehuset, og at jeg fikk være der så lenge jeg ville etterpå!

Men nå er han ute:) Og vi bruker dagene til å studere hverandre, lukte, kose, sove og spise. Han er aldeles nydelig!

Dagens outfit:
en sinna gutt i pappaens 31 år gamle spakrebukse!

20 kommentarer:

Pia sa...

Så fin han er! Mine barn likte også å ligge på siden, tett inntill meg;)

Tante Sølvi sa...

Han er så nydelig! Jenny vente seg også fort til å ligge sammen med mamman sin. Det er litt kos og da, selv om liggestillingen til mamma ble litt rar noen ganger.

Ann-Kristin sa...

For ein vakker liten prins! Mine to fødsler har vore ganske like dine, da vi kjørte fort til sjukehuset når nummer to var i gang; sikkre på at det kom til å vere over etter få timar. Men treigesen altså; og tungre sjølv om eg fikk pauser mellom riene. Men godt når de er ute:) Kos deg!

Maysan sa...

Jeg sier bare: hellandussen jeg altså. Og den sparkebuksen har holdt seg godt!

Nyt tiden.

gult hus i svingen sa...

fine Olai:) Ingen av mine har ligget i sin egen seng:) Nesten ikke før de ble konfirmert, så det med søvn kan ikke jeg:) Men trivelig også da:)
Alltid spennende å lese om andres fødsler, og alle er unike:)
Så fin sparkebukse, Kristin, artig med arv etter foreldrene:) Jeg har tatt vare på mye fra våre barn:;)

Kos deg, Kristin, hadde vært trivelig med en kaffesup en gang når energien er tilbake og du har blitt kjent med vidunderet:)

klem fra Trine:)

Gunnhild Moen sa...

For en perfekt liten skapning! Gratulerer til hele familien <3

1 Prins og 2 Prinsesser sa...

Så nydelig gutt, ukene går fort :)

Lystgass er en god venn når man har intense smerter.

Ha en nydelig dag med gutten din.

Anna Sofia sa...

Helt fantastisk fin är vad han är! ♥♥♥♥
underbart att du vill dela med dig av födelseupplevelsen! :)
Kram

Frihet sa...

Så nydelig!! Tiden går så fort, nyt og kos!!

maritamt sa...

Nydelig gutt med eit nydelig navn :) Og så koslig med pappaens gamle sparkebukse :D

Maria Isabel sa...

Herlige bilder av lillegutt! Uff, høres ut som en slitsom fødsel, men jeg må si at den første fødselen din var av de sjeldne, tror vel nummer 2 er mer normalen, desverre, hehe :) Men godt han kom ut, og at både mor og barn ahr det bra :)

Har veldig lyst på barn selv, så håper ikke det er altfor lenge til vi skal prøve :)

Klem fra MI :D

Helene sa...

Vakker ♥

Anette sa...

Han er så nydelig:)Helt herlig bilder av han også:) Heldig du som har to så nydelige unger!

Kjenner igjen beskrivelsen av fødselen. Det er frustrerende når det drar ut så mange timer.. Bra du fikk være så lenge du ville på sykehuset. Det satte jeg veldig pris på da jeg fikk Maja:) Kos dere masse med nyfødt-tiden :)

Unknown sa...

Sååååååå nydelig og gratulere så mye !! Jeg har ikke fått sagt det før:)
Kos dere masse:) Nydelig var han :)))
Klemmer

Kine sa...

Fiin gutt! :) Det er ikke barebare med to små,men du venner deg raskt til det. Og da kommer plutselig tredjemann veitdu!;-)

Fin fredag til dere!

Eline sa...

Ååå, han er bare så nydelig!! Du har to vakre barn!
Adrian elsket å sove på siden i begynnelsen og han er fortsatt i senga vår. Han sover like fint i sin (nå), men er så koselig å ha han med oss, hihi, og kjekt med mating.
Ha en flott dag.
Stor klem

BENTE sa...

Gratulerer så mye med en fin gutt:)
Håper dere nyter tida, der gjør i hvertfall vi!

Kjempefint og originalt navn forresten:)

Klem fra oss!

Anonym sa...

Han er bare sååå vakker Kristin:) gleder meg masse til vi sees neste gang <3<3 gi knerten og storesøster en suss fra meg...og et smellkyss til stian...hehe:D

Klem fra Helén

Anonym sa...

Så søt da:) Og så koselig at dere har ei gammel sparkebukse etter pappaen :D

Grete Westrum Sortland sa...

For en nyyyyyydelig liten gutt!