søndag, oktober 18, 2009

Høst i valsøyfjord

Du så deilig det var med et avbrekk fra grå og regnfull hverdag! Mjo... dagene var vel grå og regnfulle for det meste, også i Valsøyfjord, men når hverdagen er stappa med så masse kos og gøy blir man lettere til sinns:) Og regnet gjør liksom ikke så mye.
Vi har pusset opp stuen i Gammelhuset, bygd av mine søskenbarns tippoldefar for ca 100 år siden. I den senere tid har stuen hatt et "hyttepreg" med panelvegger og bonderøde vinduskarmer. Jeg har alltid syntes det var ei koselig stue, men nå ville vi sette den i stand slik som den kunne ha sett ut for hundre år siden. Det er et flott hus, og den gangen det ble bygd syntes nok mange at det var et snev av stormannsgalskap å bygge hus i to hele etasjer + kjeller og mørkeloft.
Stuen malt, nye gardiner ble det, og lysekronen kom opp. Det ble en flott stue! Og et staselig hus trenger en staselig stue!Vi var på tokt oppå mørkeloft, i esker i kjeller, inni kister og og kasser og fant en del gamle ting, heklede duker, en gammel bibel og salmebok, et etui med briller og en stilig gramofon bl.a. Og dette kom til sin rett på stuen.Etterhvert skal vi skifte ut sofa og bytte ut noen lamper med noen som matcher lysekrona. Kjøpe inn fine puter og trekke om spisestuen.

Nå i helgen kom resten av "røkla" og vi har KOSA OSS!!!! Fredag feiret vi mammas bursdag med vin, ost og kjeks, og på lørdag var det sjømat som stod på plakaten:) Selvfanget hummer, krabbe og breiflabb! Nytt innlegg med bilder av den pene breiflabben kommer:) Nå skal Stian ha pc'n, så takk for sai!!

2 kommentarer:

Kristin sa...

Ååhh! Så fint det ble! Ser ut som en skikkelig koselig plass å være :)
Klem

Anonym sa...

Det ble fint. Dere er flinke.

Tante Torild.