lørdag, januar 30, 2010

Å gifte seg...

Gjett hva jeg skal i helgen!?! På bryllupsmesse på Britannina hotell! (eller brudekjolestevne, som svogern kalte det:D) Fra ett til langt på kveld med stands, inspirasjon, brudekjoler på catwalk og selveste blomsterFinn Schjøll som konfransier! Jeg fikk biletter av Hanne til jul, og i mårra skal vi koooose oss altså! Om to uker skal jeg og Stian til Excellente brudesalong og leie dress til Stian, og kjøpe sko til oss begge. Og i uka som kommer må jeg vel ringe til Skjetlein vgs og avtale time med blomsterdekoratør-linja. De skal lage brudebuketten:) Tante Sølvi er snart ferdig med invitasjonene! De ble så fine altså! Et helt lite hefte med alt fra innbydelse til kart og ønskeliste. Tante Ruth Marine skal ordne meg på håret, så det eneste jeg trenger er å kjøpe inn litt spenner og sånn. Brudesløret er bestemors, og jeg håper det passer til kjolen!

...MEN, er det bare dette 'å gifte seg' handler om??? I år i forveien er det planlegging og koordinering for en enkelt dag, mens denne dagen i virkeligheten er starten på resten av livet i ekteskap. Hvorfor er det så utrolig mye fokus rundt denne ene dagen? Det vi skal love i kirka er STORT! Men dét er det ikke mye snakk om i alle bryllupsforum og i magasiner! Nei, det virker som det viktigste er å få sitt monogram inngravert på bestikket, eller sørge for å skaffe tøyservietter siden det ser mer eksklusivt ut.
Og hva med resten av livet? Framtida? Skal ikke den snakkes om når man planlegger bryllup? Jeg synes det er rart at kirken ikke tilbyr flere samtaler når en skal inngå ekteskap. Synes faktisk det skulle vært obligatorisk; kanskje det blir mer 'tiltak' å gifte seg, men da kunne man hindret noen skilsmisser og. ...Jeg vet ikke?

Men jeg kan ikke stikke under en stol at selve bryllupsdagen er en viktig del av en jentes liv. Det er den vi har drømt om siden vi var små, tegnet drømmekjolen og holdt bryllup mellom Barbie og Ken! Håper bare dere skjønner at selv om jeg babler mye om bryllupet vårt, har vi pratet mye om og tenker mye på det det egentlig handler om. Å love å være trofast, elske og ære, i gode og onde dager. (---> der kommer vi til et ord jeg har litt vanskleig med. 'Ond'... hva betyr det egentlig? Høres ut som det kommer rett fra kjeller'n spør du meg! 'Vonde dager' er enklere å takle tror jeg. Men 'Ond'??? Noe å spørre presten om!)

Jeg gleder meg til å gifte meg! Til å ha på meg brudekjole, til å se alle kjente å kjære være med å feire dagen, og jeg gleder meg til å si JA til Stian! Ja! Jeg vil dele resten av mitt liv med deg!

elsker deg Stian

5 kommentarer:

Lisberta sa...

hei hei! så du hadde vært å lagt igjen et spor på bloggen min, alltid hyggelig det:)
følg gjerne bloggen om du ønsker.
Likte bloggen din veldig godt, nydelig lita pie du har;)
ha en fin lørdag!

Lisberta sa...

Serviset heter old english breakfast(eller noe sånt)
Har kjøpt det på nille;)
198,- for 4 kuverter

Fru Espedal sa...

Hei!
Det er så utrolig sant det du skriver. Husker det var noe vi også tenkte mye på, og vi reagerte på alt fokuset på tingene rundt bryllupet.
Ingen bryllupsblader jeg leste sa noe om selve ekteskapet og tiden etterpå.
Men bra at dere er reflektert rundt emnet og at dere prater om disse tingene. For etter den store dagen kommer hverdagen igjen, og man skal kombinere livet i verden med livet sammen, og livet sammen med Jesus.
Ønsker dere en fortsatt nyyydelig helg!

inger sa...

Gleder meg sånn til å feire dere den 15.mai!!! <3

Grete sa...

Det er bra å tenke på framover, ja! Klokt :). Angående onde dager, så bruker Paulus det begrepet i et brev.

Efeserne 5, 15-16: Pass derfor nøye på hvordan dere lever, ikke som ukloke mennesker, men som kloke, så dere bruker den dyrebare tiden godt, for dagene er onde.