onsdag, juni 22, 2011

fine skapninger i vannet!

Forrige helg fikk vi en smakebit av sommer'n! Og da var vi ikke sene med å komme oss ut! (her oppe må man ta de solstrålene man får!)Eline elsker vann! I basseng, baljer, vannslanger, kopper og kar, springen, og også vannet i guds frie natur! Hun sprang rett uti, og da var det godt at den trygge morfarhånda var like i nærheten!
Det er så rart, nå kan vi føre lange samtaler, jeg og Eline. Ikke mere 'tittei', 'bobelibo', 'ååå så stor' osv:) Nei, nå snakker vi om maurene på platten, skjæra og kattene på plenen, og hvorfor det ikke bor elefanter i huset vårres. Noen ganger tar hun helt av med bablinga si og da får vi med oss bare bruddstykker av det hun har å fortelle. Det handler alltid om noe med vannet og sykkelen og 'gutta mine' og Petter(???) 
Ofte kommer hun å spør 'hell på med du?' Og så drar hun en stol bort til kjøkkenbenken og sier 'hjelpe dei mamma!'
I dag har vi terpet på ordet 'gjespe'. Hun sier 'gjefte'. Her er kveldens lille økt: 
mamma: si gjespe
eline: gjefte
mamma: nei gjespe!
eline: nei gjefte
mamma: gjespe?
eline: gjeeefte?
mamma: gjes
eline: gjes
mamma: pe!
eline: pe
mamma: gjes   pe
eline: gjes  pe
mamma: gjes-pe?
eline gjes-pe?
mamma: gjespe!
eline: gjefte!!

7 kommentarer:

Størstepia sa...

Tihi, kjenner igjen den diskusjonen;-) Her går det i fjart/svart. Han skjønner ikke hva jeg maser om, for han mener selv at han sier akkurat likt som meg;-)
Har hatt mange gode lattere av det ja:-)

Nydelig bilde av andungene også:-)
Klem fra størstepia

Anette sa...

Hehe.. det er så gøy å lese om hvordan dere har det! Du er så flink til å gjenfortelle:) Både Jon og jeg sitter å morer oss over samtalene du og Eline har. blir gøy når lille M også kan formulere ord;) Foreløpig nyter vi babling og henrykte vin:) Gøy det også! og jeg kommer til å savner "borte, titt titt" ;)

Maria Isabel sa...

Hahahahahahahahaha :D :D Unger er bare så herlige i den alderen!! Lo høyt av den lille samtalen deres, hihi :D Har en nevø på snart 3 og en på 1, livet er morro i den alderen må jeg si, oppdager nye ting hele tiden. Han på 1 år er mest opptatt av å putte alt han finner så fort som mulig i munnen, er jo litt morsomt å se stebroren min løpe etter ungen som krabber som et lyn og slenger ting inn i munnen på sin vei, hihihi :)

Håper dere får en fin fin ST.Hansfeiring :) Pass dere for flyvende hekser på vei til blokksberg som myten sier :)

Stor klem :O)

gult hus i svingen sa...

Så herlig innlegg, Kristin, jeg ler og blir rørt samtidig:)
Plutselig sier hun gjespe og da savner dere de små konsonantbyttene:)
Husker vår sønn sa faintana til elefant, vi brukte jo også det ordet(så søtt), inntil han en dag sa: det heiet itj faintana, det heite ellefaint:)

Klem fra Trine:)

Ruths datter sa...

Ja lett skal det jo ikke være å lære språets mysterier.Morsomme er de i den alderen. Så koselige å tillitsfulle. Ønsker deg en fin helg.
Klem

maritamt sa...

Sataen mellom deg og Eline høyres ut som dei eg og Lucas ofte har :)

Unknown sa...

hihi,så hærlig:)) De er så skjønne de barna og det er fantastisk alder når man kan kommunisere mer med de ja:)Tobias som nå er snart 4 år er skikkelig i samtaler med oss for tiden og skal gjerne vite ALT fra bunnen av og det blir mye latter.Også staving her i gården som feks skulle ha si Flis og ikke fis, for man kunne ikke ha fis i fingeren, hehe
Ha en fin kveld :)
Klemmer