torsdag, august 12, 2010

Snart barnehagejente!

Og hun har vokst enormt denne sommeren!
Hun forstår så mye, og gjør seg over måte godt forstått! Får hun det ikke som hun vil, setter hun i å hyle det hun makter. Blir hun ivrig peker hun i vildens sky, skravler i ett sett, på sitt eget språk, og mammaen blir bare stående og nikke, smile og undres på hva i all verden det er hun prøver å fortelle. Ordene blir flere og flere, og hun overrasket meg stort en dag hun pekte på himmelen og sa 'fy'. Og der oppe, en liten prikk som sikkert skulle til syden, svevde flyet med en så vidt hørbar dur.  Jeg kan ikke huske å ha lært henne hva et fly er... Flinke jenta mi kan begynne rett på videregående hun:D 

I dag ble hun skikkelig sur på mammaen ettersom hun ikke fikk banan før brødskiven var oppspist. Det endte med et glass melk opp ned utover bordet, splæsj-splæsj, kjefteing og smelling av fra mammaen, og en liten ill-sint jente som vræler: 'MIMMIA, MIMMIA!' Så har hun altså begynt å foretrekke mormoren framfor en sint mamma.

Hun er fortsatt en utejente. Etter litt kos, frokost og drømmehagen kl 06:30 synes hun det er på høy tid å ha på seg skoa og gå ut! Mammaen ligger da som regel i halvkoma på sofaen i en ultrastygg badekåpe, fett hår og øyelokk tunge som bly. Om jeg bare hadde hatt en brøkdel av den energien Eline har om morgenen... 

 Da jeg ryddet i klesskuffene hennes i går så jeg til min store skrekk at hun manglet det meste i riktig størrelse til barnehagestart. Så da gikk turen til City Syd. Det ble mye stilig på henne synes jeg.

Vi snakker om barnehagen hver dag! Om barna hun skal leke med, alle sangene de skal synge, at det er dukker og dukkevogner der... Og at mamma og pappa skal på jobb imens Eline leker seg. Lurer hva hun får med seg av det vi forteller... Om hun skjønner hva som skal skje om et par uker...

6 kommentarer:

Flora sa...

sjekk den tøffe barnehagestartgarderoben da! hun blir barnehagens tøffeste og søteste. utrolig nydelig jenta di er, skjønner du er stolt av henne!!

ps: takk for bloggtips! :)

viilhvile sa...

Utejenter er fine jenter! Veslejenta vår går til stadighet og henter vinterklærne. Hun venter på snø, tror jeg, som hun elsker!
Tusen takk for hyggelig hilsen, Kristin, jeg fornemmer at du er et veldig godt menneske. Tenk at man kan ane det via en blogg, men det kan man, altså :) Eline er så fin - vi er veldige heldige mammaer!
Lykke til med barnehage!

Anna Sofia sa...

stora lilla tjej ska du börja dagis nu och röra upp i hjärtat på mamma din ordentligt?!

Hon kommer klara det galant Kristin och det kommer du med! :)
Kram
*från oss

Anonym sa...

Fine antrekk:) Blir ei stilig jente som skal i barnehagen.
Tante Torild.

Anonym sa...

Fine antrekk:) Blir ei stilig jente som skal i barnehagen.
Tante Torild.

Kristin sa...

Ja, tøffeste jenta i hele barnehagen!