tirsdag, november 30, 2010

Mange spørsmål. Trenger svar!!!

Her kommer en liste over ting jeg lurer på. Mye av det kunne jeg selvfølgelig funnet ut av selv, ved å slå opp en bestemt side på nettet, eller spørre de riktige folka. Jeg tror og håper at de riktige folka er de som leser bloggen min:) Her er det noe å tenke på for enhver; barneforeldre, håndarbeids-damer, bloggere, miljøbevisste og dere som undres over Livet.

-Når skal vi vende barnesetet framover??? Eline sitter snart med knærne oppunder haken. Da er det vel på høy tid? Eller?
-Og når ungen roper på mammaen sin etter at hun har lagt seg, hva gjør man da? Skal man svare henne? Eller overhøre?
-Hvilken vogn skal vi velge til nybabyen??? Bagvogn, kombivogn? Og hvilken sort? Tre hjul, fire hjul? Jeg kommer til å trille mest på asfalt, mye på grusvei, og bittelitt på kjøpesentergulv. 

-Hvordan ble egentlig strikkingen oppfunnet??? Var det noen som plutselig fikk en åpenbaring da se satt å lekte med et par kvister og litt tråd?

-Hvorfor får jeg meg ikke inn på blogg-statistikken min på 'oversikt-siden'? Det står at jeg må laste inn siden på nytt. Jeg får meg heller ikke inn på 'maler' under siden 'utforming'. Dermed kan jeg ikke forandre på layouten min. Er det andre som ikke kommer inn på 'maler'?

-Si meg hvorfor jeg skal kjøpe sparepærer! Det er nemlig lite fristende å kjøpe ei lyspære til 70 kr, når du kan få to stk til 10 kr. (jeg er vel ikke flink til å tenke langsiktig kanskje...)

-Hvor gammel må man være for å begynne å trimme med staver? Jeg har nemlig et par, og synes de er digge å gå med! Føler jeg får brukt hele kroppen når jeg er ute å går. (men ikke si til noen at jeg har sånne. Bruker de bare når det er mørkt, og går alltid med forkledning.)

Blir superhappy for hvert spørsmål som blir besvart! Orakler der ute!

8 kommentarer:

IC.B sa...

Her kommer SVARENE, eller iallefall de jeg kan bidra med venninnen min :)

nr1: Når det gjelder barnesete, anbefales det 2 år. Vi kunne ikke vente med det her i gården, så Em's har sittet slik siden den dagen dere tok oss med på loppemarkedet på landet ;)

nr2: Barn er individuelle. Her i gården har vi hatt store utfordringer, så vi har prøvd det meste. Det som garantert funker er meningen bak ordet til barnet. Om det er generell suttring går det greit ann å si- Eline, nå er det natta og nå skal alle små barn sove. Trikset blir jo da å si det med følelse og ettertrykk så hun forstår at mamma og pappa er lei og vil ikke gi etter hver gang.

nr3. Alt velger du egentlig selv. Vi valgte en Brio Dubble wave til tuppen og lillemor. Den kan du snu bak og frem, helt grei kalesje med soltak/ titte tak. Lett å legge sammen og god plass til to oppimot 4 års alderen. Vi betalte i under/overkant av 5000,- med mykbag.

nr4: Stikkingens opprinnelse eller det man har funnet ut til nå finner du her; http://no.wikipedia.org/wiki/Strikking

nr5: Bloggen går mer og mer over til å bruke den nye utformingen/malen. Derfor "hikker" den litt nå og da... Iallefall her i gården :)

nr6: Sparepærer får du over alt, men et godt og billig/ BRUKBART og varende produkt finner du på IKEA. God grunn til å dra med gubbeluren for å spare inn på andre steder :)

nr7: Når det gjelder staver er det bare å bruke de når du VIL. De er gode og bruke og fysioterapauter ambefaler de for bruk av hele kroppen. Ung som gammel!!! Det lærer vi på ryggskolen :)

Det var det jeg kunne hjelpe til å svare på i denne omgang. Klemmer til deg fra lille meg :)

Anna Sofia sa...

oj va tur att det finns som har svar på många frågor för jag var inte så bra på att hitta alla svar på dom.. hehe

jag köper heller inte "sparlampor", dom kostar ju sjukt massor och dessutom blir ljuset väldigt strikt, kallt och opersonligt. Då har jag hellre mörkt om jag vill spara! :)

Vad det gäller stavar så ska man vara stolt att motionera med dom! Bara man inte släpar dom efter sig utan verkligen använder som som man ska så är det ju en kanonträning! Jag längtar tills jag kan gå ut och gå med mina! sträck på dig och låt magen gunga på med stavar i händerna!

kram!

Jorun:) sa...

Hei Kristin!
Det var så koselig å møte på deg på julemessa, og å se så stor Eline hadde blitt! Jeg ble nysgjerrig på å gå inn på bloggen din igjen, også ser jeg nå at et av spørsmålene dine (kanskje to;)) kan jeg "svaret" på!:) Vil også gratulere så mye med en til på vei! Veldig koselig å høre:)

Tenkte spesielt på spørsmålet om når barna bør snues fremover, og da er det anbefalt 4 år (eller til hun er over 15kg). Grunnen til det er at det er ugunstig med den type sele som er i barnestoler (den integrerte) når setet er forovervendt, pga at den ikke gir etter noen ting, og barnet er fastspent på fem punkter. Det eneste løse vil bli hodet, og det eneste til å ta av blir nakken. (Trykket på nakken vil i en kræsj i 70 km/t bli over 1tonn (!!)). Hvis barnet sitter bakover vil dette trykket spres over hele ryggplaten på stolen, og trykket på nakken MYE mindre. I Sverige sitter alle barn nå bakovervendt til de er fire, og de har ingen alvorlig skadde eller drepte barn i trafikken så langt i år og i fjor (iallefall sist vi hadde kurs om dette!). Det er faktisk fem ganger større sjanse for å overleve en kræsj, eller komme uskadet fra det om barnet sitter bakovervendt. Det anbefales derfor at barna sitter bakovervendt til de kan bruke den type sele som vi bruker, hvor den for det første vil gi etter litt, og for det andre vil trykket spres over en større del av overkroppen.

Puh, ble mye info dette :) Selv om bena krøkes litt, så er ikke det så ille for barna som vi voksne synes. De er jo mye mykere enn oss i utgangspunktet:) I tillegg vil det i en kræsj kanskje resultere i en brukket fot heller en en brukket nakke (veldig brutalt å si det sånn, huff!) Håper dette hjalp deg litt :)

Ang. vognen hadde det vært kjempekoselig om du stakk innom barnas hus en gang, så kan jeg vise deg masse ulike modeller; kanskje du finner noen som passer deg og dine behov?:) kan godt forklare litt her også, hvis du vil, men kan fort bli mye info:)

Haha, dette ble en lang melding, håper den ikke ble for rotete!:)
Mange gode klemmer til deg!!

Malu sa...

Jeg tror ikke jeg skal gi meg ut på å svare på noe.Jeg ville bare si hei og fortelle at jeg sitter her å koser meg og hummrer åver - Var det noen som plutselig fikk en åpenbaring da de satt å lekte seg med kvister og garn:o))
Ha en god natt:o)

gult hus i svingen sa...

her var det mange spørsmål og ingen jeg har løsning på:) Våre barn er store og vi har aldri fiksa legging og ro om natta:) de var vel 5 år alle 3 får de sov over og la seg uten mye skrik og skrål om kveldene;( Hihihi:)

Vogner og barneseter har jeg heller ikke satt meg inn i bruken av siden den gang:) Men de sitter forover nå altså.) 16, 19 og 32 år som de jo er;)

Sparepære har jeg kjøpt en gang, holdt på å falle om da prisen kom opp på kassen:) Kjøper på Ikea nå, det er grelt lys, men går bra i takplafonder:)
Staver er kult, har jeg også, men du trenger ikke vente til du blir 52 år du da:) Hev deg over alle blikk, almuen må venne seg til det;) Fin onsdga ønskes dge fra Trine:) Klem

Eline sa...

-Og når ungen roper på mammaen sin etter at hun har lagt seg, hva gjør man da? Skal man svare henne? Eller overhøre?

Utifra de som kan det, så skal man egentlig overhøre dem sånn at de skjønner at nå skal de sove. Men er jo litt vanskelig også, for er hun er tørst el. så er det jo litt kjipt...

-Hvilken vogn skal vi velge til nybabyen??? Bagvogn, kombivogn? Og hvilken sort? Tre hjul, fire hjul? Jeg kommer til å trille mest på asfalt, mye på grusvei, og bittelitt på kjøpesentergulv.

Jeg har kjøpt Emmaljunga mondial duo kombi. Hard bag er absolutt best, syns jeg og denne har store gode hjul som kan trilles overalt. Eneste aberet er jo at den er litt stor....

-Hvor gammel må man være for å begynne å trimme med staver? Jeg har nemlig et par, og synes de er digge å gå med! Føler jeg får brukt hele kroppen når jeg er ute å går. (men ikke si til noen at jeg har sånne. Bruker de bare når det er mørkt, og går alltid med forkledning.)

Jeg trener ofte med staver i skogen om våren og sommeren. Ser sikekrt latterlig ut, men jeg bryr meg fint lite om det. Er jo for treningens skyld.

Ha en flott dag.
Stooor klem

Kristin Kreativius sa...

Ååå! Tusen takk for herlige svar! Da blir det trimming MED staver:D Selv om dørstokkmila blir ekstra lang...

:) Dere er så gode alle sammen!

heidi sa...

Lenge siden jeg har vært her nå. Og så fint å lese!! Gratulerer så mye med baby i magen!!!

Vår lillegutt satt bakovervendt til han var ett år ca (da vi skiftet sete). Da bråkte han så mye når vi kjørte at det var mer trafikkfarlig å la han sitte sånn enn å snu han. Syntes det var dumt, siden det er sikrest å sitte andre veien, men det funket bare ikke.

Er det søskenvogn du skal ha, så er det mye å velge mellom. Og mye dyrt. Vi har kjøpt en som heter Titanium. Virker veldig bra, er lett, enkel, med ikke med så mye ekstrafinesser. Den er ikke så dyr. Jeg kjøpte den brukt med mykbag til 1200.

Lykke til videre!!!